Το κτήμα

2017

Το 2017 ξεκίνησα κυριολεκτικά από το μηδέν την ενασχόλησή μου με τον πρωτογενή τομέα χωρίς καμία γνώση ή εμπειρία.

Το μειονέκτημα της αμάθειας στην αρχή, μετατράπηκε σε τεράστιο πλεονέκτημα, καθώς ανεπηρέαστος οδηγήθηκα μέσα από τη βιβλιογραφία … στα κτήματα παντρεύοντας την θεωρία και την πράξη, με τον δικό μου καλλιεργητικό τρόπο, περνώντας – κάτι που δε θα σταματήσω ποτέ να κάνω – άπειρες ώρες στα κτήματά μου. Αυτό με οδήγησε στη δημιουργία προϊόντων υψηλής ποιότητας με τη δική μου καλλιεργητική ταυτότητα και ματιά, με το δικό μου brand name.

200

στρέμματα
ιδιόκτητης γης

5000

ελαιόδεντρα

40

στρέμματα
οινοποιήσιμων αμπελιών

Το Κτήμα Τζόρβα αποτελείται από 200 στρέμματα ιδιόκτητης γης και βρίσκεται σε συνεχή στρεμματική και καλλιεργητική ανάπτυξη. Στις εκτάσεις μας καλλιεργούμε 5.000 ελαιόδεντρα μοιρασμένα σε ελιές παραγωγής ελαιολάδου (κορωνέικες) και σε ελιές επιτραπέζιες (καλαμών), μαζί με 40 στρέμματα οινοποιήσιμων αμπελιών, με ποικιλίες ερυθρές (merlot, syrah, αγιωργήτικο, μανδηλαριά) και λευκές (κυδωνίτσα, μονεμβασιά και ασύρτικο). Συνοινοποιούμε ήδη ελληνικές με διεθνείς ποικιλίες.

Το Κτήμα Τζόρβα βρίσκεται στη Λακωνία, στο Δήμο Μονεμβασιάς και στην ευρύτερη περιοχή του Ασωπού.

Είναι μοιρασμένο σε τέσσερα διαφορετικά σημεία με κοινό τους χαρακτηριστικό τον προσανατολισμό φύτευσης, ο οποίος είναι βορειοανατολικός ώστε να εκμεταλλευόμαστε κατά το μέγιστο δυνατό, τον ήλιο καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας, περιμετρικά των φυτών, αλλά και την επαφή με τη θαλασσινή αύρα.

Τα ελαιόδεντρα και οι αμπελώνες μας βρίσκονται είτε επάνω στη θάλασσα, είτε πολύ κοντά σε αυτήν και έτσι ευεργετούνται πολλαπλά. Ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, που η υψηλή θερμοκρασία της ημέρας δίνει τη θέση της στη χαμηλή θερμοκρασία της νύχτας, οι φυτείες μας παίρνουν τη δροσιά και τη ανάσα που χρειάζονται, από τη θάλασσα και τα μοναδικά στοιχεία της.

Εκτός από τον προσανατολισμό φύτευσης και την εγγύτητα στη θάλασσα, τα προϊόντα μας που φθάνουν στα χέρια σας είναι κορυφαία ποιοτικά και χάρη στην παγκόσμια μοναδικότητα του μικροκλίματος της περιοχής.

Συγκεκριμένα ήπιος χειμώνας, που βοηθά τα δέντρα και τα πρέμνα να μην κλονιστούν από παγετούς, καθώς η θερμοκρασία σπάνια πέφτει κάτω από τους 0 βαθμούς κελσίου, ιδανικές θερμοκρασίες την άνοιξη 20-25 βαθμοί κελσίου που εξασφαλίζουν την τέλεια ανθοφορία και μετά καρπόδεση και παρόλο που το καλοκαίρι είναι θερμό και άνυδρο, το ότι τα δέντρα μας και τα πρέμνα είναι ποτιστικά, μας επιτρέπει να επεμβαίνουμε με τις σωστές ποσότητες νερού ανά ρίζα, αφήνοντάς τα στα «όρια του στρες», διότι έτσι αποδεδειγμένα δημιουργείται το καλύτερο προϊόν.

Το Κτήμα Τζόρβα βρίσκεται στη Λακωνία, στο Δήμο Μονεμβασιάς και στην ευρύτερη περιοχή του Ασωπού.

Είναι μοιρασμένο σε τέσσερα διαφορετικά σημεία με κοινό τους χαρακτηριστικό τον προσανατολισμό φύτευσης, ο οποίος είναι βορειοανατολικός ώστε να εκμεταλλευόμαστε κατά το μέγιστο δυνατό, τον ήλιο καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας, περιμετρικά των φυτών, αλλά και την επαφή με τη θαλασσινή αύρα.

Τα ελαιόδεντρα και οι αμπελώνες μας βρίσκονται είτε επάνω στη θάλασσα, είτε πολύ κοντά σε αυτήν και έτσι ευεργετούνται πολλαπλά. Ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, που η υψηλή θερμοκρασία της ημέρας δίνει τη θέση της στη χαμηλή θερμοκρασία της νύχτας, οι φυτείες μας παίρνουν τη δροσιά και τη ανάσα που χρειάζονται, από τη θάλασσα και τα μοναδικά στοιχεία της.

Εκτός από τον προσανατολισμό φύτευσης και την εγγύτητα στη θάλασσα, τα προϊόντα μας που φθάνουν στα χέρια σας είναι κορυφαία ποιοτικά και χάρη στην παγκόσμια μοναδικότητα του μικροκλίματος της περιοχής.

Συγκεκριμένα ήπιος χειμώνας, που βοηθά τα δέντρα και τα πρέμνα να μην κλονιστούν από παγετούς, καθώς η θερμοκρασία σπάνια πέφτει κάτω από τους 0 βαθμούς κελσίου, ιδανικές θερμοκρασίες την άνοιξη 20-25 βαθμοί κελσίου που εξασφαλίζουν την τέλεια ανθοφορία και μετά καρπόδεση και παρόλο που το καλοκαίρι είναι θερμό και άνυδρο, το ότι τα δέντρα μας και τα πρέμνα είναι ποτιστικά, μας επιτρέπει να επεμβαίνουμε με τις σωστές ποσότητες νερού ανά ρίζα, αφήνοντάς τα στα «όρια του στρες», διότι έτσι αποδεδειγμένα δημιουργείται το καλύτερο προϊόν.

Το Κτήμα Τζόρβα δεν ξεκουράζεται ποτέ, αλλά και δε βιάζεται...